| Time | Session Title | Speaker/Facilitator | | | |
|--|---|--|--|--|--|
| Registration and o | Registration and coffee breaks: Florida Mezzanine | | | | |
| Plenary Sessions / Breakout Sessions 1A and 2A: Pool Deck (With simultaneous English-French translation) | | | | | |
| Breakout Sessions 1B and 2B: Concord Room | | | | | |
| 09:00 – 10:00 | Arrival, registration, tea/coffee and networking | | | | |
| 10:00 – 12:00 | Plenary Session | | | | |
| | Co-chairs: Edwin Bernard (HIV Justice Network) and Michaela Clayton (ARASA) | | | | |
| 10:00 (10 mins) | Welcome to South Africa | Local partner Johanna Kehler (AIDS Legal Network, South Africa) and local | | | |
| | Meeting overview | activist, Mmapaseka Steve Letsike (SANAC) (TBC) Co-chairs on behalf of HIV JUSTICE WORLDWIDE | | | |
| 10:10 (15 mins) | Opening address | Hon. Dr Patrick Herminie, Speaker of Parliament of Seychelles | | | |
| | | | | | |
| 10:25 (5 mins) | Message of support from UNAIDS | Dr Luiz Loures, Deputy Director Joint UN Programme on HIV/AIDS (TBC) | | | |
| 10:30 (10 mins) | Presentation | Edwin Bernard, HIV Justice Network | | | |
| | HIV criminalisation globally: where are | | | | |
| | we now? | | | | |
| 10:40 (60 mins) | Moderated panel with audience Q&A | Barb Cardell, Colorado Mod Squad, USA | | | |
| | | Patrick Eba, UNAIDS | | | |
| | What can we learn from recent | Paul Kidd, HIV Legal Working Group, Australia | | | |
| | successes and challenges, and how can we move forward? | Dora Kiconco Musinguzi, UGANET, Uganda | | | |
| | Can we move forward: | Jacinta Nyachae, AIDS Law Project, Kenya | | | |
| | | State Senator Pat Steadman, USA | | | |
| 11:40 (20 mins) | Moderated panel | Rosemary Namiburu, Uganda | | | |
| | | Lieutenant Colonel Kenneth Pinkela, USA | | | |
| | Honouring HIV criminalisation | Kerry Thomas, USA | | | |
| | survivors | Madaratad by Naina Khanna (DIMN LISA) | | | |
| | | Moderated by Naina Khanna (PWN-USA) | | | |

| Time | Session Title | Speaker/Facilitator |
|--|--|--|
| 12:00 – 13:00 | Lunch and networking break - Ho | t lunch served in Versailles Restaurant |
| 13:00 – 14:10 | Parallel breakout sessions (70 mins) | |
| Breakout Session 1A To include simultaneous English-French translation | HIV criminalisation and the intersection with other criminalised and marginalised groups How we can build a broader, inclusive movement? Lead facilitator: Felicita Hikuam (ARASA) | Catherine Murphy, Amnesty International, United Kingdom Nadia Rafif, MSMGF, United States (TBC) Alexandrina (Sasha) Volgina, Eastern and Central European Union of PLHIV, Ukraine (TBC) Yves Yomb, AFRIGAY, Cameroon Rapporteur: Julian Hows, GNP+ |
| Breakout Session 1B | Bringing science to justice Scientists, healthcare professionals, lawyers and advocates working together to end unjust HIV-related prosecutions | Andreas Berglöf, RFSU, Sweden Cynthia Fromstein, Cynthia Fromstein and Associates, Canada Paul Kidd, HIV Legal Working Group, Australia Kevin Osborne, IAS, Switzerland (TBC) Ben Young, IAPAC, United States |
| | Lead facilitator: Edwin Bernard (HIV Justice Network) | Rapporteur: Patrick Eba (UNAIDS) |
| 14:20 – 15:30 | Parallel breakout sessions (70 mins) | |
| Breakout Session 2A To include simultaneous English-French translation | Challenging HIV criminalisation through law reform and strategic litigation Lead facilitator: Michaela Clayton (ARASA) | Allan Maleche, KELIN, Kenya Tinashe Mundawara, Zimbabwe Lawyers for Human Rights Alexandra Stategos, HIV/AIDS Legal Clinic, Australia Serge Tamundele, UCOP+, DR Congo Rapporteur: Cecile Kazatchkine (Canadian HIV/AIDS Legal Network) |

| Time | Session Title | Speaker/Facilitator | |
|----------------------------|---|---|--|
| Breakout Session 2B | Getting the messages right on HIV criminalisation: How do we work effectively within our communities as well as with politicians and the media? Lead facilitator: Sean Strub (SERO) | Paula Donovan, AIDS Free World, Canada Senator Rene Garcia, United States JP Mokgethi-Heath, INERELA+, South Africa (TBC) Lillian Mworeko, ICW East Africa, Uganda Senator Pat Steadman, United States Rapporteur: Waheedah Shabazz-EI (PWN-USA) | |
| 45.00 40.00 | Tara/Onffice Burnels | тарротовит станован отпасы — — (т.т. ост у | |
| 15:30 – 16:00 | Tea/Coffee Break | | |
| 16:00 – 17:30 | | | |
| | Co-chairs: Laurel Sprague and Richard Elliott | | |
| 16:00 (20 mins) | Rapporteur reports | Five minute reports from each of the breakout session rapporteurs. Introduced by lead rapporteur, Olivia Ford. | |
| 16:20 (45 mins) | Fishbowl-style* panel discussion 10 chairs on stage | Discussion to synthesise findings/resolution from workshops, determine further action for the conference period and beyond. Audience members are invited to sit in empty chairs alongside a panel that | |
| | | includes the four lead facilitators, the four workshop rapporteurs and lead rapporteur. | |
| 17:05 (20 mins) | Keynote | Justice Edwin Cameron, Constitutional Court of South Africa | |
| 17:25 (5 mins) | Closing | Co-chairs on behalf of HIV JUSTICE WORLDWIDE | |
| 17:30 | Transportation to Global Village begins. | Arrival in time for 6pm Global Village opening reception. | |

^{*}Since the room cannot be set up in a circle, there will be one empty chair for audience members to use, and be part of the conversation. They then leave the chair free for others. Other panel members will leave their chairs free for others once they feel they have said enough. See http://betterevaluation.org/evaluation-options/fishbowltechnique for the rules.